Header Ads

5 Hari Yogyakarta Dengan Geng Travel. Ini Itinerari Kami


Lepas tengok AADC 2 terpengaruh habis dgn view scene cerita tu. So lepas setahun jugaklaa baru ada kesempatan nak vacation kat Jogjayakarta. Kebetulan tiket flight murah mmg terus beli lah apa tunggu lagi..☺..

One day someone DM kat IG. Itu iyalah @temanjalanjogja..(org kata "kalau JODOH x ke mana" hahahaha😂) Mcm tahu2 je..


Sebelum ni pening nk cari supir buat itinerary, tapi berkat bantuan @temanjalanjogja kami hanya perlu share pendapat kemana kami mahu pergi. Mereka terus list kan tempat2 menarik tu.
Dgn harga berpatutan kami terus ambil pakej mereka(Don't have any regret at all 👍🏼)

Saya cerita sikit pengalaman kami 6 orang selama 5h 4m di Jogja. Kami booked hotel untuk 4 malam di Hotel Edelweis (RM 411 untuk sebilik) melalui Agoda.

Flight Airasia dr KL pukul ✈06.30pagi dan kami sampai di Jogja pada pukul 🛬08.05 pagi waktu Jogja. Lambat sejam. Di pintu keluar kami sudah dijemput Tour Guide kami. Ok kat bawah ni saya listkan destinasi2 menarik yang kami lawati :

Hari 1
📌Taman Sari Water Castle
📌Sultan Palace
📌Gumuk Pasir
📌Pantai parangtritis (Naik kereta berkuda)
📌Alun-alun kidul (Naik beca lampu2 waktu malam)

Hari 2
📌Umbul Ponggok
📌Tebing Breksi
📌Candi Ijo

Hari 3
📌Kebun Buah Mangunan
📌Hutan Pinus
📌Puncak Becici
📌Kalisuci cave tubing
📌Timang beach
📌Minum teh di Bukit Bintang

Hari 4
📌Sunrise & Lava tour merapi
📌Kalibiru (Include photo package)
📌Malioboro (shopping2. Poket masing2 ye)

Hari 5
📌Puthuk Setumbu (Dah give up nk bgn awal so x jadi nk pegi)
📌Borobudur
📌Gereja Ayam 🐔(X sempat pegi sbb jalan jammed risau x sempat nk flight balik KL)
📌Bandara

Ground Pakej kami 5D4N di Jogja Include makan seorang bayar Rp 2.000.000 atau RM 667. So sediakan duit lebih tu untuk shopping je.

We had so much fun on this vacation even though we had a packed schedule.. Makan jgn ckp ler setiap mase makan saja..🍲🍚🍛🍦☕🍹..(include package)

So siape2 yg nak liburan ke Jogja tu, feeling2 nak cari Cinta ke Rangga ke (walaupun nan hado, hehe), boleh lah contact no bawah nii, asik bangat deh :
Mas Rio,
Whats App +62 812 5523 6356

Atau boleh visit IG and LIKE 👍🏼@temanjalanjogja

#vacation#temanjalanjogja#indonesiatrip#aadc#exploreindonesia#tourgui dejogja#supirjogja#hutanpinus#jeeptour#merapi#mencarirangga


Penulis: Nor Azlin Razak





























Theme images by Jason Morrow. Powered by Blogger.